Ana Sayfa | Site Ağacı | Arama        

      Ana Sayfa




Kültür Portalı
Alo176


Gastronomi Turizmi

        Damak zevki konusunda özel ilgileri olan insanların bu anlamda ilgi duydukları yerlere yaptıkları ziyaretler olarak tanımlanabilen gastronomi turizmi de bağımsız olarak değilse de diğer turizm türleri ile birlikte Kırklareli’nde turist çeken turizm türlerindendir. Bu yerlere örnek olarak; İğneada ve Kıyıköy’de bulunan sahil lokantalarında mevsimine göre çıkan kalkan, tekir, barbun, mezgit, hamsi, istavrit, palamut, çinekop, sarı kanat lüfer, kofana, yayın balıklarından oluşan yemekleri, İl’in her ilçesinde kendine özgü yapılış ve tadıyla köfteyi, sucuğu, peyniri ve yoğurdu, geleneksel hardaliye içeceğini, tatlının 100’e yakın çeşidini gösterebiliriz. 

 

 

  • Kırklareli Köftesi



 

Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 3646 kez gösterilmiştir.